17.


16.

Min familj är i Thailand och mitt hjärta i princip bor hemma hos mig. Utanför dörren ligger minst en decimeter snö och snöflingorna som faller från himlen tycks liksom aldrig ta slut. Jag antar att vi är tvungna att gå ut och skotta snart om vi ens ska kunna ta oss ut ur huset om ett par dagar. Jag ler av tanken, för jag vet precis hur det skulle se ut: han som skottar, jag som faller ihop i snön av skratt.

Vi lagar mat och skrattar åt hur vi nästan alltid lyckas klanta till det på ett eller annat sätt när vi är i köket. Vi lyssnar på musiken som vi kallar för våran och pratar om hur vi älskar att vi har låtar som vi kallar för våra egna, om sommaren som varit och om framtiden. Vi pussas och fjantar oss och måltiden som enligt receptet skulle tagit ungefär en halv timme att tillaga har nu tagit oss två timmar. 

Vi ligger tätt intill varandra i bäddsoffan som nog är lite för hård för att vara bekväm, men det gör liksom ingenting; känns inte. Jag stryker fingrarna lätt längs hans rygg och jag vet att han inte tror mig när jag gång på gång säger att jag älskar hans rygg. Märkena som fläckar huden formas till stjärnor under mina fingrar. Jag kysser lätt hans axel, viskar tyst "din rygg är min stjärnhimmel" och blir alldeles varm inuti när jag ser att han ler.
+ + +

Idag är det den tjugoförsta, vi fyller 31 månader och jag älskar hur jag fortfarande kan känna de där fjärilarna flyga runt och varmt kittla i magen och runt hjärtat när jag tänker på honom. Jag älskar hur jag saknar honom direkt när han lämnat min närhet, hur jag känner mig halv utan honom. Hur jag inte ens kan gå utan hans luft i mina lungor, hur jag inte kan stå när han inte ser på.  

Så älskling, säg mig:

Vad vore jag utan dina andetag? -

15.


14.

Vissa dagar faller snön stilla
och allt vitt där utanför fönstret
ser så mjukt och fridfullt ut.

Nästan precis så
som det känns inuti.

Andra dagar är det storm
och jag undrar:

KOMMER JAG NÅGONSIN
LÄRA MIG BALANSERA
MELLAN TRYGGHET
OCH PANIK?